Keresés

Harmadik Zenevár koncertünk holnap lesz, ma már izgatottan megtartották a főpróbát zenészeink.

A honlapon itt lehet majd nézni,  holnap, december 4-én  11 és 12 között, tehát a koncert idejében ÉLŐBEN:https://bfz.hu/hu/media/elo-kozvetitesek/

Valamint, ha nem lenne lehetőség erre  a tanítási időben vagy újra megmutatnák másnak is , itt elérhető 24 órán keresztül:https://youtu.be/KzEG41qffiM

  

Szép Mikulás/Télapó ünnepet, jó adventi készülődést !

 


 

https://bfz.hu/hu/programkezelo-oldal/202021/zenevar-online-kozvetites/202011131100/

 

 Személyesen még nem találkozhatunk, de nem hagyjuk magunkat: szeretettel osztjuk meg Önökkel Zenevár koncertünket, melynek témája most a Cirkusz körül forog.
Ajánlott korosztály kb. 12-13 éves korig, de bízunk benne, hogy kortól függetlenül élvezik majd.

 

A kb. 55 perces, játékos koncert keretében kamaradarabokat hallhatnak egy történetbe ágyazva. Mesélőnk Illési Erika hegedűművész, a program megálmodója.

 

A Zenevárat 2020. október 2-án (pénteken) 11:00 órától élőben követhetik weboldalunkon. 

https://bfz.hu/hu/programkezelo-oldal/202021/zenevar-online-kozvetites/202010021100/

  


 

A zene és a mese napjának ölelésében

 

Nagy megtiszteltetés és óriási öröm volt számunkra, hogy iskolánkba látogattak a Budapesti Fesztiválzenekar művészei szeptember 30-án, a magyar népmese napján, a zene világnapja előtti napon. A zene és mese csodás szárnyain repít mindannyiunkat égi magasságokba, bűvöl el, hatol lelkünk legmélyére.

Intézményünk a 2019/20-as tanévben csatlakozott a BFZ Partneriskola programjába, melynek keretében jöhetett létre ez alkalom minden résztvevő nagy örömére. Az őszi programon az alsó tagozatos diákjaink személyesen találkozhattak a nemzetközileg elismert BFZ kiváló hangszeres művészeivel, s általuk a zenével. Hangszerkóstoló című előadásukon a jövő hangverseny-látogatói megismerkedhettek  a szimfonikus zenekar felépítésével, működésével, a  hangszercsoportokkal,  a klasszikus zenével,   és a hangszerekkel, amelyeken művészek játszanak. A program részeként a gyerekek kezükbe vehették, ki is próbálhatták a hangszereket. Vendégeink ajándékkal is meglepték tanulóinkat, egy kis furulyát is kaptak. A művészek támogató, pozitív attitűdje, az elismerő tekintetek, szavak is mind hozzájárultak, hogy diákjainknak emlékezetessé varázsolják a zenével való találkozást. 

A fellépő művészek:

Gál- Tamási Mária - hegedű

Fekete Zoltán - brácsa

Eckhardt Éva - cselló

Jóföldi Anett - fuvola

Csalló Roland - klarinét

Tallián Dániel - fagott

Szabó András - kürt

Czeglédy Zsolt - trombita

Szakszon Balázs - harsona

Bazsinka József - tuba

Herboly László - ütőhangszerek

Polónyi Ágnes - hárfa

Köszönjük!

 

A program felelőse Isóczky Mariann volt.

 

Fotók/videók megtekintéséhez kattintson ide